Переглядів: 1863
Rated 4 stars out of 5
(20)

Який змішувач краще - з висувною лійкою або з гнучким виливом?

Автор: Василь Ковальчук
25.02.2021

Плануєте купити змішувач в кухню, але не знаєте, який вибрати? Зверніть увагу на вироби з висувним і гнучким зливом. Придбання подібного змішувача для кухні дозволить підвищити зручність експлуатації мийки, миття посуду і продуктів.

Хоча обидва варіанти сантехнічних пристроїв вирішують схожі завдання, вони відрізняються зовні, мають різний спосіб установки і деякі функціональні можливості.

Зміст:

  1. Особливості змішувача з висувним і гнучким виливом
  2. Пристрій змішувача з гнучким виливом
  3. Пристрій змішувача з висувним виливом
  4. Який змішувач краще для кухні: висувний або гнучкий?

Особливості змішувача з висувним і гнучким виливом

смеситель для кухни харьков

Змішувачі на кухонну мийку з гнучким або висувним виливом мають сучасний зовнішній вигляд і відмінно впишуться практично в будь-який інтер'єр. Крім цього, їх використання набагато зручніше традиційних поворотних або стаціонарних варіантів.

За допомогою змішувача для кухні з гнучким зливом не потрібно підлаштовуватися під потік, досить повернути гусак в потрібному напрямку. Особливо це актуально в ситуаціях, коли потрібно помити велику кількість овочів або фруктів.

Відпадає необхідність брати окремий продукт і підводити під кран змішувача для кухні, можна помити все за один раз. Якщо цікавий змішувач для кухні з душем, тоді вибирайте його серед моделей з висувним виливом. Замість аератора у них встановлена лійка з декількома режимами роботи. Такий змішувач для кухні 2 в 1 відмінно підійде для двох мийок.

Пристрій змішувача з гнучким зливом

смеситель для кухни haiba

Візуально гнучкий змішувач для кухні не сильно відрізняється від виробів, виконаних повністю з металу. Видає тільки силіконовий високий вилив, який може бути оформлений практично в будь-якому кольорі.

Механізм подачі води – одноважільний або двухвентильний. Для підключення до водопроводу використовуються гнучкі підводи.

Переваги змішувачів для кухні з гнучким гусаком:

Широкі возможності регулювання. Це полегшує процес наповнення або миття великого посуду в мийці.
Універсальність. Через широке розмаїття кольорів, кожен покупець може підібрати для себе продукт, який найкраще ідеально підійде до інтер'єру. Наприклад, чорний змішувач для кухні елегантно виглядає в стилі лофт, а білий - в стилі хай-тек.
Довговічність. Гусак пристрою виготовлений із харчового силікону, який не піддається корозії та повністю безпечний для людини.

Мінуси змішувачів з гнучким зливом:

  • Вартість. Ціна пристроїв порівнянна з хорошими змішувачами для кухні зі звичайними виливами з нержавіючої сталі.
  • Догляд. Висока рухливість виливу може викликати незручності під час використання та догляду.

Потрібно звернути увагу! Купуйте тільки змішувачі надійних торгових марок. При придбанні недорогих виробів існує ризик, що використовується харчовий силікон поганої якості і при експлуатації швидко зноситься: на виливу виникнуть тріщини або він зовсім вийде з ладу.

Пристрій змішувача з висувним виливом

купить смеситель для кухни в харькове

Змішувачі для кухні з довгим висувним виливом складаються з наступних елементів:

🔹 Корпус. Залежно від конкретної моделі може бути латунним, силумінові або з нержавіючої сталі.
🔹 Гусак. Існують моделі з високим або низьким коротким зливом, сполученим зі шлангом, на кінці якого розташована лійка.
🔹 Підводи. Гумові шланги, виконані в металевому оплетенні, який захищає виріб від надлишкового вигину.
🔹 Вантажок. Встановлюється на шлангу, що відповідає за подачу води до лійки. Необхідний для утримування душа в первісному положенні на корпусі.

Переваги використання пристроїв з висувним виливом:

смеситель для кухни купить киев

Зручність. Дуже добре підходять для використання на дві мийки, де установка додаткового сантехнічного пристрою викликає цілий ряд незручностей і сильно ускладнює схему підведень.
Функціональність. Щоб набрати відро або велику каструлю, не потрібно придумувати, як її вмістити в мийку: досить просто поставити ємність поруч і витягнути лійку.
Акуратність. Положення лійки можна налаштувати таким чином, щоб в процесі використання кількість бризок було зведено до мінімумуу.

Недоліки виробів з висувним виливом:

  • Ціна. Складність конструкції ставить цей вид сантехнічних пристроїв за вартістю нарівні з дизайнерської сантехнікою і рішеннями на дві води.
  • Складність догляду. Гофровані шланги підведення до лійці - ідеальне середовище для накопичення вапнякових відкладень, видалення яких потребує зусиль і використання спеціальних засобів.
  • Ризик поломок. Конструкція пристроїв така, що навіть при виборі якісного змішувача для кухні Хайба, при установці всі з'єднання потрібно ретельно перевіряти.

Який змішувач краще для кухні: висувний або гнучкий?

Какой смеситель лучше для кухни

Вибір конкретного варіанту виробу залежить від наступних факторів:

  • Інтер'єр приміщення. Недостатньо спиратися тільки на функціональні можливості пристрою. Враховуйте зовнішній вигляд змішувача. У деяких випадках пристрої взагалі не сумісні з наявним інтер'єром.
  • Якість. Відмінним варіантом є змішувачі для кухні Haiba. Торгова марка піклується про якість продукції, що випускається. Навіть при покупці бюджетного варіанту, можете бути впевненими, що отримаєте надійний змішувач для кухні, який відпрацює весь відведений термін.
  • Перевага. Для інтенсивного використання, наприклад, набирання відер, каструль, миття нестандартного начиння, хорошим змішувачем для кухні буде модель з висувним виливом. При вирішенні більш скромних завдань підійдуть вироби з гнучким гусаком.

Якщо не знаєте, як вибрати змішувач для кухні, сумніваєтеся або виникли питання стосовно продукції конкретного бренду, зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину Yorsh. Співробітники компанії мають великий досвід роботи з сантехнічними пристроями, є регулярними учасниками виставок, майстер-класів, форумів, тому в курсі переваг покупців, сучасних тенденцій та інтер'єрних рішень.

Товари з огляду

Кухонний змішувач з висувною лійкою Mixxus SUS 014-A (SS0022)
Кухонний змішувач з висувною лійкою Mixxus SUS 014-A (SS0022)
Rated 5 stars out of 5
(1)

₴1,439

Немає в наявності
Попередня стаття

Одноважільний змішувач: плюси і мінуси

Наступна стаття

Пристрій змішувача для ванної

Оцініть статтю:

ПОГАНО
НОРМ
КОРИСНО
ВАУ
В ЗАХВАТІ