Переглядів: 10174
Rated 2 stars out of 5
(22)

Як в мийці зробити отвір під змішувач?

Автор: Василь Ковальчук
17.06.2021

Коли визначили, як розташувати мийку на кухні, виникає питання, як і чим зробити отвір під змішувач. Адже в багатьох випадках воно відсутнє або нанесені тільки мітки, де кран в перспективі повинен бути встановлений.

У цій статті ми розповімо про види раковин, способах їх монтажу, ви дізнаєтеся, як користуватися діркопробивачем і іншими інструментами, щоб самостійно вирізати отвір під змішувач.

Зміст:

  1. Види мийок за матеріалом
  2. Відмінності кухонних мийок за способом монтажу
  3. Як зробити отвір в мийці з нержавіючої сталі?
  4. Як зробити отвір в мийці з граніту?

Види мийок за матеріалом

дирокол для мийки

Пропонуємо розібратися з видами цих сантехнічних виробів - це дозволить краще зрозуміти, як зробити отвір в мийці правильно.

  • З нержавіючої сталі. Універсальний тип мийок для кухні, бувають різними за формою, розміром, кількістю чаш, товщині стінок. При цьому, чим товще метал, тим мийка міцніше і тихіше під час використання. Існують глянцеві, сатинові, декоровані і лаковані моделі.
  • Граніт. Сюди входять вироби з натуральної гірської породи і штучного каменю. Останній являє собою міцну суміш з полімерних смол і кварцового піску. Матеріал довговічний, відмінно витримує температурні перепади. За рахунок додавання пігментів випускається в різних колірних рішеннях.

Варто відзначити! Перш ніж проробляти отвір в мийці під кран, врахуйте, що нержавіюча сталь при сильному механічному впливі піддається деформації. Вироби зі штучного каменю тендітні і можуть тріснути.

Відмінності кухонних мийок за способом монтажу

Далеко не всі мийки без отвору під змішувач. Багато моделей вже продають з ними і досить просто підібрати відповідний кран. Основним фактором тут є спосіб монтажу кухонної мийки.

  • 🔹 Накладні. Встановлюються на окремий гарнітур, мають стандартизовані розміри і форму. Купивши накладну мийку, не доведеться думати, чим вирізати отвір. У цих моделях воно вже зроблено.
  • 🔹 Врізні. Мийки можуть встановлюватися під кутом повороту, тому у них отвір під змішувач не передбачено. Однак на деяких моделях зі зворотного боку є заздалегідь намічені місця.
  • 🔹 Інтегровані. У представленому типі мийок потрібно самостійно пробити отвір під змішувач. Крім цього, сам спосіб установки раковини має деякі складності і без спеціальних інструментів не обійтися.

❗️ Важливо! Вибір місця під змішувач залежить від того, яку мийку вибрати з крилом або без нього. Якщо придбати виріб з додатковою поверхнею (крилом), слід бути обережним, щоб не переплутати сторону, в яку вона буде повернута.

Як зробити отвір в мийці з нержавіючої сталі?

як вирізати отвір для раковини

Всі маніпуляції з різання отворів під змішувач в мийці з нержавійки слід виконувати до її безпосередньої установки в стільницю. Це дозволить спростити реалізацію всіх маніпуляцій і попередить пошкодження виробу.

  • Підготовка. Щоб не подряпати підлогу або інше покриття, мийку слід розташувати на підвищенні. Наприклад, поклавши на дві табуретки. Підготуйте необхідні інструменти: дриль, свердла, дирокол для мийки.
  • Визначення центру. Відзначте місце, де потрібно зробити центральний отвір. Для цього слід взяти свердло по металу з діаметром рівним або трохи більше болта дироколу.
  • Пророблення отвору. Коли центр визначений, розкручуємо пристрій для вирізання отворів в мийці і протягуємо болт. Частина з зубами накручуємо знизу раковини. Коли болт впритул закручений, беремо накидний ключ і затягуємо його силою до того моменту, поки дирокол для мийки не виконає отвір.

Використання дироколу дозволяє самостійно з мінімальним набором інструментів отримати ідеальний діаметр отвору в мийці під змішувач.

Як зробити отвір в мийці з граніту?

як вибити отвір під змішувач в раковині

Процедура вирізання отвору в мийці з граніту або штучного каменю відрізняється від тієї, що була у випадку з нержавіючої сталлю.

  • Підготовка. Необхідно правильно підібрати інструменти для роботи. Якщо вибрати невідповідні свердло або коронку, можна пошкодити саму мийку. Тому рекомендуємо купувати інструменти, призначені для роботи з гранітом і штучним каменем.
  • Просвердлення центру. Для цього потрібно взяти спеціальне свердло з алмазним напиленням. Під час роботи дрелью не варто сильно тиснути на поверхню, оскільки можна пошкодити виріб. Якщо місце під отвір для змішувача вже намічено, тоді можна пропустити цей етап.
  • Виріз отвору. Щоб отвір вийшов рівним, використовуйте коронки з алмазним напиленням і центровим свердлом. Дійте акуратно і не переборщіть з натисканням, інакше мийка трісне. Коли отвір готовий, встановіть раковину на місце і підключіть змішувач.

Підсумок

Тепер ви знаєте, як зробити отвір в мийці зі штучного каменю і нержавіючої сталі. Для більш правильного вибору місця під установку мийки ознайомтеся з статтею як розташувати мийку на кухні. Головне - не помилитися з вибором самого виробу. Зверніться за безкоштовною консультацією до експертів інтернет-магазину «Yorsh», які допоможуть підібрати оптимальний варіант кухонної мийки.

Товари з огляду

Мийка кухонна Haiba 100x50 (Satin) (HB0524)
Мийка кухонна Haiba 100x50 (Satin) (HB0524)
Rated 0 stars out of 5
(0)

₴3,108

Немає в наявності
Дирокол для мийки Zerix Z-003 (ZX3104)
Дирокол для мийки Zerix Z-003 (ZX3104)
Rated 0 stars out of 5
(0)

₴2,061

Залишилося мало
Мийка кухонна Haiba 50x44 (polish) (HB0539)
Мийка кухонна Haiba 50x44 (polish) (HB0539)
Rated 0 stars out of 5
(0)

₴1,039

Залишилося мало
Мийка кухонна Haiba 78x50 Armonia (decor) (HB0651)
Мийка кухонна Haiba 78x50 Armonia (decor) (HB0651)
Rated 4 stars out of 5
(1)

₴2,970

Залишилося мало
Мийка кухонна Haiba 490 (polish) (HB0533)
Мийка кухонна Haiba 490 (polish) (HB0533)
Rated 5 stars out of 5
(1)

₴1,116

Залишилося мало
Мийка Mixxus MX7844-200x1.2-PVD-Bronze (MX0562)
Мийка Mixxus MX7844-200x1.2-PVD-Bronze (MX0562)
Rated 0 stars out of 5
(0)

₴6,633

Залишилося мало

Оцініть статтю:

ПОГАНО
НОРМ
КОРИСНО
ВАУ
В ЗАХВАТІ